Κυψέλες

Η εταιρία Honeybox παράγει και κατασκευάζει αποκλειστικά κυψέλες μελισσών. Τα προϊόντα μας διακρίνονται για την ποιότητα και την κατασκευή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ακολουθούμε μια ολοένα και πιο ανοδική πορεία στον χώρο της μελισσοκομείας. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάστάσεις μας φτιάχνονται όλα τα τμήματα της κυψέλης από ξυλεία ελάτης και πεύκου Α΄ διαλογής. Στην κατασκευή της κυψέλης χρησιμοποιούνται ξύλα άριστης ποιότητας τα οποία έχουν ξηρανθεί στους 13 – 14 °C και προέρχονται από δασικές εκτάσεις ελεγχόμενης κοπής και υπεύθυνης διαχείρισης (FSC). Κύριό μας μέλημα μετά από την ικανοποίηση των πελατών μας είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Κυψέλες

Κυψέλες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι μελισσοκόμοι ανάλογα με τον καιρό και την εποχή μεταφέρουν το μελίσσι για να έχουν τον μεγαλύτερο δυνατόν πληθυσμό και να δουλέψουν τα μελίσσια και σε διαφορετικά περιβάλλοντα(έλατο, πεύκο, θυμάρι, άνθη). Οι κυψέλες τύπου Langstroth είναι ιδανικές για νομαδική μελισσοκομία, αφού επιτρέπουν την ευκολότερη μεταφορά του σμήνους. Η κυψέλη που παράγουμε κυρίως είναι τύπου Langstroth αλλά παράγουμε και άλλους τύπους που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές χώρες.

Αποτελείται απο: 1. την κινητή βάση. Αν η βάση είναι καρφωμένη, τότε το πρώτο πάτωμα της κυψέλης ονομάζεται γονοφωλιά ή εμβρυοθάλαμος. Τα πατώματα και το καπάκι. Στην χώρα μας χρησιμοποιείται το καπάκι τύπου Αυστραλίας λόγω την εξαιρετικά μεγάλης ευκολίας που παρέχει στην τοποθέτηση συνδετήρων και της μεταφοράς των κυψελών χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν. Και τα πλαίσια πάνω στα οποία η μέλισσες τοποθετούν το μέλι. Είναι τύπου Hoffman.

κυψέλες

Οι κυψέλες Honeybox αντικατοπτρίζουν το μεράκι μας

Η Honeybox έχει έδρα στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας και η κατασκευή των κυψελών γίνεται σε υπερσύγρονες εγκαταστάσεις (1000 m²) στο Razlog. Η εταιρεία μας διακρίνεται για τρία πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά της: Την άριστη ποιότητα κατασκευής, με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Την άριστη ποιότητα ξύλείας που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των κυψελών μας, τις οποίες παραδίδουμε έτοιμες για βάψιμο, δίχως ανάγκη καμίας προεργασίας από το μελισσοκόμο. Και τις λογικές τιμές μας. Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε τα προιόντα  και την παροχή των υπηρεσιών μας.

Ο ευχαριστημένος μελισοκόμμος είναι για εμάς νούμερο 1 προτεραιότητα.  Γι’ αυτό και φροντίζουμε να ακούμε τους πελάτες μας και να πέρνουμε πολύ σοβαρά τα σχόλια και της παρατηρήσεις. Εργαζόμαστε καθημερινά για να καλύψουμε κάθε ανάγκη του σύγχρονου μελισσοκόμου και να προσφέρουμε τις κυψέλες και τα τμήματα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Τμήματα κυψέλης - Προϊόντα