Κυψέλη διπλή ξύλινη

Κυψέλη διπλή ξύλινη

Κυψέλη διπλή ξύλινη

Κυψέλη διπλή ξύλινη με 2 πατώματα, 20 πλαίσια και σταθερή ξύλινη βάση από ξυλεία ‘Α διαλογής άριστης ποιότητας και μεγάλη αντοχή στον χρόνο.

Κάθε σμήνος έχει μία βασίλισσα, μερικές εκατοντάδες κηφήνες για να ζευγαρώνει και να τεκνοποιεί η βασίλισσα και δεκάδες χιλιάδες εργάτριες. Αυτή είναι η κοινωνία της κυψέλης. Αποτελείται από δύο τμήματα ή ορόφους, τον μελιτοθάλαμο και την γονοφωλιά.

Το κάτω τμήμα ονομάζεται γονοφωλιά ή εμβρυοθάλαμος γιατί σε αυτό μέσα γεννά η βασίλισσα τα αυγά της και εκκολάπτεται ο γόνος, δηλαδή οι προνύμφες των μελισσών.

Το επάνω μέρος λέγεται πάτωμα ή μελιτοθάλαμος. Εκεί οι εργάτριες αποθηκεύουν το μέλι τους. Στην κορυφή της κυψέλης βρίσκεται το καπάκι που έχει και παράθυρα για να κυκλοφορεί ο αέρας και να αερίζεται η κυψέλη.

Τα δυνατά μελίσσια είναι δυνατόν να έχουν δυο και τρία πατώματα κάποιες εποχές.
Τα περισσότερα πατώματα χρησιμοποιούνται για να αναπτυχθεί το μελίσσι, και να μη συνωστίζονται οι μέλισσες. Βοηθάει στην κατανομή του αέρα μέσα στην κυψέλη,στην αποθήκευση και το σφράγισμα των μελιών αλλά και για να αναβάλλουμε προσωρινά την τάση σμηνουργίας.

Προϊόντα Honeybox